10 viktige trender innen videomarkedsføring du må kjenne til
Du har hørt det før! I år er det videomarkedsføring som ligger foran oss, med uante muligheter.
Vi skal kikke nærmere på 10 trender innen videomarkedsføring som er høyaktuelle i det nye året.
Videomarkedsføring kommer som et skudd nå. Skal du være på hugget, må du sørge for å ligge et skritt foran konkurrentene. Så la oss ta en titt på hva vi har i vente …
1. Mer av Facebook Video
Dette burde ikke forbause noen. Antallet visninger per dag på Facebook økte fra 1 milliard til 8 milliarder i fjor. Og samtidig går mengden tekstinnlegg hele tiden ned.
Facebook har investert tungt i video de siste årene. Den nyeste videofunksjonen, Facebook Live, ble lansert for bare noen måneder siden. Hvis Facebook fortsetter med å være en nyskaper innen videomarkedsføring, kommer folk i enda større grad til å laste opp, dele og oppdage videoer på Facebook i tiden fremover.
2. Mer livestrømming av video
Som vi er inne på lenger opp, kom Facebook nylig på banen med livestrømming av video, noe som er blitt veldig godt mottatt. Både bedrifter og forbrukere har tatt i bruk Facebook Live for å komme enda mer i dialog med sine følgere.
For et år siden så vi også at Twitter gikk sammen med appen Periscope, som lar brukerne legge inn direktesendinger i tweetene. Dette åpner opp for et stort publikum.
Twitter-brukere er storforbrukere av video – 82 % vedgår at der ser videoer jevnlig. Livestrømming av video skaper helt nye muligheter for markedsførere, siden seerne vet at de ikke får sjansen til å se innholdet direkte flere ganger. Det er her og nå det skjer! Nettopp dette «eksklusive» aspektet med livestrømming av video er det som gjør plattformen så brennaktuell.
3. Videoressurser for salgsavdelingen
Videomarkedsføring funker som bare det, ganske enkelt fordi forbrukere liker å se på videoer! Å se på en video er en lettvint måte å fordøye informasjon på. Og det er på sett og vis like bra som å se varen med egne øyne (især med 360 graders videoer).
Dermed ligger det i kortene at salgsavdelingene får behov for flere og flere videoressurser utover.
Er du i tvil?
Statistikken taler for seg selv:
Ifølge ferske studier gjort av Wyzowl, foretrekker kun 4 % å få informasjon om nye varer og tjenester ved å lese en brukerveiledning, kun 5 % foretrekker å snakke med noen på telefon, og hele 44 % foretrekker å se en video.
4. Multikanal markedsføring
Før i tiden kunne en bedrift lage en video, laste den opp på YouTube, børste støvet av hendene og sette i gang igjen med andre markedstiltak. De dagene er forbi.
Nå for tiden har sosiale mediekanaler blitt det beste stedet å dele videoer og gjøre merkevaren synlig. Denne trenden vil bare vokse fremover.
Forbrukere flest ser videoer på flere ulike enheter og sosiale medieplattformer. Der forbrukerne flokker seg, må bedriftene henge på.
5. Mer av videoapper
Det eneste Generasjon Z (de mellom 13 og 24 år) digger mer enn apper, er visuelt innhold. Slår du disse to tingene sammen, gjør du merkevaren din tilgjengelig for den nye generasjonen forbrukere, som har fått inn sosiale medier med morsmelka.
Her kommer Instagram og Snapchat inn i bildet.
Disse appene topper listen over hva Generasjon Z bare må ha. Hver dag vises 10 milliarder videoer på Snapchat, og Instagram fokuserer bare mer og mer på video.
Nylig lanserte Instagram funksjonen Instagram Stories (inspirert av Snapchat Stories), som gjør det mulig å dele enda flere av dagens øyeblikk – uten at disse blir liggende på profilen din for evig og alltid.
6. Nyhetsunderholdningens tidsalder
Infotainment. Språkrådets oversettelse er ‘info(r)nøyelse’ eller ‘nyhetsunderholdning’. Det er nesten blitt en helt ny sjanger innen markedsføringsvideoer. Som navnet antyder, er det en sammensetning av videoer med nyhetsinnhold og underholdningsverdi. I tiden fremover holder det ikke med bare én av disse to. Forbrukerne må ta innover seg informasjonen du gir dem, men de må samtidig underholdes. Mangler underholdningen, klikker brukerne seg ut av videoen og lar deg gå i glemmeboka.
Denne videoen fra Huffington Post er et godt eksempel på infotainment:
7. Virtual reality blir hverdagskost
En liten oppdatering i fra 2023 her. Dette skjedde ikke. Enda. Lar derfor avsnittet stå som det var.
I fjor skapte virtual reality skikkelig liv og røre på videofronten. 2017 blir ikke noe unntak. Det blir lettere å skaffe seg VR-briller, noe som åpner helt nye dører for markedsførere. I fremtiden kan du gå på visning i ditt nye hus via mobilen. Nettbutikker kan la deg «prøve» sko i VR før du kjøper dem.
2017 blir året da bruken av VR i markedsføring virkelig skyter fart. Utviklingen bæres frem av flere av verdens største teknologileverandører, som blant annet Facebook, Samsung, Microsoft og Google. De tror alle på at VR blir den neste store kommunikasjonsplattformen.
8. E-post og video slår seg sammen
Ved første øyekast kan det se ut som om e-post og video er rake motsetninger innen markedsføring. Men faktisk kan e-post og video utgjøre et kjempeteam. Ved å bruke video kan du skrive korte e-poster og likevel nå gjennom med budskapet. Til gjengjeld egner e-post seg veldig bra til å nå ut med videoen din til mange relevante seere (e-postlisten din).
I år tror vi flere og flere bedrifter gjøre bruk av e-poster med mindre tekstinnhold og mer engasjerende videoer.
9. Mer mikromålretting
Annonseringsplattformene blir bare smartere og smartere i tiden fremover.
I år er kravet fra brukerne at så godt som alt av innhold må være relevant og målrettet. Ellers er de rett og slett ikke interessert.
10. Video og webdesign slår seg sammen
Som vi har nevnt flere ganger i denne artikkelen, er det en absolutt fordel at du legger ut videoer flere steder. Men det er også viktig å ha videoinnhold på selve nettsiden.
I år vil flere og flere markedsførere bygge inn video i webdesignet, slik som HubSpot og GoToMeeting.
Ettersom videoen allerede spilles av idet du lander på nettsiden, er det mer innbydende å bli værende på siden. Dette gir lavere fluktfrekvens og bedre SEO.
Noen tanker til slutt
I år blir et spennende nytt år for videomarkedsføring. Video er en annerledes måte å engasjere publikum på enn tekst og bilde. Med video får du umiddelbar forståelse. Mengden informasjon som kan deles gjennom ett sekund video, overgår det du klarer å få lest på samme tid.
I en tid med informasjonsoverflod er video engasjerende, brukervennlig og lett å dele.
Videomarkedsføring er en trend som vil bli enda større. Er du ikke i front av utviklingen, må du se ryggen på konkurrentene. Kappløpet om å nå Generasjon Z starter for alvor nå.
Knut Pedersen
Knut er gründer og CEO i Spring. Han har en genuin tro på at entreprenørskap og teknologi er den nye olja vi skal leve av i fremtiden, og bygger nå Nordens ledende HubSpot- og vekstpartner. Knut er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Østfold og grunnla selskapet i 2014 sammen med barndomskameraten Christoffer.